24.12.15


Семінар-тренінг "Підприємливість як складова реформування освіти в Україні"


Час, що наближається, - це час інтелектуального працівника, який, крім формальної освіти, володіє вмінням практичного застосування знань  
та навичок безперервного навчання.
Пітер Друкер
В межах  польсько-українського проекту   «Шкільна академіяпідприємництва 3» у Чернігові 8-10 жовтня 2015 року відбувся ІІ етап навчання, в якому взяли участь 12 педагогів  ЧОІППО імені К.Д.Ушинського. які відповідають за методичний супровід навчальних дисциплін.
Проект реалізує Центр Розвитку Освіти (ORE) у Варшаві  в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща, спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку країни через виконання заходів, які мають на меті підвищення рівня освіти і професійної кваліфікації через запровадження елементів підприємницької освіти у школі не тільки на уроках економіки чи основ підприємницьких знань, а й у рамках інших шкільних предметів.  Основними цілями проекту є: підготовка експертів з обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти до підтримки вчителів в процесі використання в школах публікації  «Уроки з підприємницьким тлом», а також підготовка вчителів різних навчальних предметів до впровадження інтегрованих уроків «з підприємницьким тлом» у школі. 
Під час семінару учасники  ознайомилися з основними етапами польсько-українського проекту та  обговорили шляхи поширення здобутого досвіду серед учителів області.
У ході навчання педагоги актуалізували свої знання щодо впровадження компетентнісного підходу в навчально-виховний процес; розглянули складові підприємницької компетентності, її місце серед інших ключових компетентностей особистості та шляхи  формування в умовах сучасної української школи; підвищили рівень власної підприємницької компетентності через участь в економічних симуляційних іграх та інтерактивних вправах.
Учасники семінару отримали методичні поради, які допоможуть розвивати підприємницьку компетентність учнів не лише на уроках економіки, а й при викладанні інших навчальних предметів.





Немає коментарів:

Дописати коментар